Byggrynnsgrøt

Du trenger:

2 dl byggryn
5 dl vann
1 l helmelk eller lettmelk
½ ts salt
2 dl lettkokte havregryn
1 ts malt kanel
2 ss honning (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Byggrynsgrøten er like gammel som Norge selv, hvis ikke eldre. Byggrynsgrøten var fast hverdagskost flere ganger om dagen. Her har vi laget en god gammel variant.

La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 min. til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la grøten småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Tilsett honning og kanel eller la de som skal spise grøten velge mengde selv. Mye er godt som topping til denne grøten. Her har vi brukt både blåbær, tranebær, tørkede svisker, rosiner, kokos, valnøtter, rosiner og en eplekompott (laget av bakte epler, med kokos og rosiner).