Steinalderbrød

Du trenger:

150 g valnøtter
150 g mandler
150 g solsikkekjerner
150 g gresskarkjerner
150 g linfrø
150 g sesamfrø
7 egg
1 dl olivenolje
2 ts salt

Slik gjør du

Blant nøtter, kjerner og frø i en bolle. I en annen bolle vispes eggene lett sammen med olje og salt. Bland det våte i bollen med det tørre og rør godt sammen. Smør og ha bakepapir i bunnen på en brødform som rommer 1,5 eter. Fordel blandingen i formen og jevn til overflaten. Stek brødet midt i ovnen ved 175 gr. i ca. 50 minutter. Løsne brødet fra formen mens det fortsatt er vamt og hvelv det over på en rist. La brødet avkjøles til det er helt kaldt før du skjærer det i tynne skiver.

Godt med ost som pålegg eller her som et «mellommåltid» med en dæsj snøfrisk og revet eple på toppen.

Kilde: Det søte liv