Hjemmelaget knekkebrød

Du trenger:

8 dl havregryn
4 dl sesamfrø
4 dl linfrø
4 dl solsikkekjerner
1 ts salt
1 l vann

Slik gjør du:

Rør ingrediensene sammen. La røren stå og svelle noen minutter. Fordel røren på to-tre bakebrett som er dekket med bakepapir og smør den tynt utover. Stekes ved 170 °C (gjerne varmluft) i ca. 10 min.  Rut opp knekkebrødet med pizzahjul og stek videre i ca. 30-40 min. Luft ut dampen underveis. Dersom knekkebrødet fortsatt er mykt, kan det tørkes ved 100 °C med ovnsdøren på klem. Steketiden er avhengig av hvor tykt man lager knekkebrødet.

Knekkebrødet kan smaksettes ved å tilsette f. eks. tørket krydder, hakkede nøtter, eller honning og kanel. For glutenfritt knekkebrød, brukes glutenfrie havregryn og
2 ss Fiberhusk i tillegg.