Rødbetsalat

Du trenger:

7 dl kokte, kalde rødbeter i terninger (ikke syltede)
4-5 epler i terninger
2½ dl finhakket løk
3 dl finhakket syltet agurk

Dressing:
5 ss agurklake
5 ss rapsolje
3-5 ss hakkede kapers
2-3 ts dijonsennep
Hakket fersk persille
Evt. salt

Slik gjør du:

Bland dressingen. Rør inn de øvrige ingrediensene. Smak til med evt. mer kapers eller agurklake og evt. salt. Salaten bør trekke noen timer før servering. Dryss over hakket persille ved servering.               

Rødbeten er en gammel kulturplante med røtter flere tusen år tilbake i tid, og som er lette å dyrke. Det er en mager grønnsak som inneholder rikt med kostfiber og B-vitaminet folat. Rødbeten er også en god kilde til antioksidanter, noe som gjenspeiles i den intense fargen som skyldes en kombinasjon av lillafarge (betacyanin) og gulfarge (betaxantin).