Temakurs

Temakurs er først og fremst for deg som har deltatt på “Kreft – en ny hverdag” kurs. Kursene har fokus på livsmestringstemaer som gir mer kunnskap for å mestre hverdagen med eller etter kreft på en bedre måte. Deltakerne har/har hatt ulike diagnoser, men felles interesse i tema. Kreft og behandling er ikke fokus på disse kursene. Kursene bygger på hovedmålet om å lære å leve med endringer som følge av kreft.

ernæringsfysiolog gir tips og råd til kursdeltaker på matverkstedet

Sunnere hverdag

Dette kurset egner seg godt for de som ønsker økt kunnskap og inspirasjon om ernæring og fysisk aktivitet etter kreftsykdom, og som gjerne vil gjøre noe grep angående egen livsstil. 

Les mer
et par som holder hender

En del av hverandres liv

Med økt kunnskap og bedre innsikt og forståelse for hverandres situasjon, vil dere ha et godt felles utgangspunkt for hvordan leve videre med endringer som følge av kreft.

Les mer
Sexolog og kreftsykepleier Randi Gjessing foreleser i auditoriet

Selvbilde, kropp og seksualitet

Kreftsykdom, bivirkninger etter behandling og senskader kan føre til både fysiske og psykiske utfordringer innenfor dette temaet. Opplever du dette, er dette et godt kurs for deg eller dere.

Les mer
Kursdeltakere med lymfødem lærer å bandasjere seg selv fra fysioterapeut med spesialutdanning i fysikalsk lymfødembehandling

Lær å leve med lymfødem

Hva kan du selv kan gjøre når du har fått en kreftrelatert lymfødem? På kurset lærer du blant annet om lymfesystemet, fysisk aktivitet, hjelpemidler og egenbehandling. Du vil også få individuell behandling.

Les mer
Kursdeltaker får behandling for sitt Lymfødem av fysioterapeut med spesialkompetanse i lymfødembehandling

Lymfødem i hverdagen

Oppfølgingskurs etter Lær å leve med lymfødem. Hvordan fungerer du best med ditt lymfødem i hverdagen? Intensiv behandling, fysisk aktivitet og kunnskap om riktig kosthold er hovedtema i dette to-ukers kurset.  Dette kurset kan ikke søkes sammen med pårørende.

Les mer
Voksent par som er glad i hverandre

Det er nå du lever

Målet med kurset er å våge og snakke om tanker og følelser som naturlig kommer, da en lever med en uhelbredelig kreftsykdom og har et usikkert tidsperspektiv.

Les mer
En mann som tar bilde av naturen med sin mobil

Gylne øyeblikk – valg for egen helse

Et inspirasjonskurs der fotografering blir brukt som et verktøy for å bidra til økt livsmestring. Du retter fokus mot dine kreative sider og skal erfare at kreative prosesser kan være gode mestringsverktøy for å gjøre gode valg videre i livet.

Les mer
Kursdeltakere i klatrepark

Ung Kreft Sommeraktivitetsuka

Et rikholdig og variert aktivitets- og opplevelsesprogram for ungdom og unge voksne. Hensikten er å oppleve mestring, ha det gøy sammen og å få inspirasjon til økt fysisk aktivitet og friluftsliv. I samarbeid med Ung Kreft.

Les mer
En gruppe mennesker i samtale

Tankens kraft

Lær grunnleggende kognitive verktøy for å kunne gjøre deg bedre utrustet til å mestre negative tanker og få en bedre hverdag.

Les mer
Med kurset pilegrimsvandring, vandrer vi i stillhet i skogen

Vandring i indre og ytre landskap

På dette kurset setter du i gang en prosess med hensyn til mestring av eksistensielle spørsmål, som ofte dukker opp i forbindelse med kreftsykdom. Pilegrimstradisjonen anvendes som en ytre ramme for en vandring i indre landskap. 

Les mer
Kursdeltakere får undervisning fra Eimund og Øivind Sand i geometriske former.

Skaperglede – kreative verksteder

Et inspirasjonskurs tilrettelagt som et praktisk verksted, hvor du tar del i en kunstnerisk prosess. Målet med kurset er at du skal samle krefter og får ny energi gjennom skapende aktiviteter. 

Les mer
Kursdeltakere gjør øvelser i kurset Oppmerksomt nærvær

Oppmerksomt nærvær

Dette er et kurs for deg som ønsker å forstå og erfare hvordan øvelser i oppmerksomt nærvær kan redusere stress og fremme mestring og livskvalitet. 

Les mer

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Storstua med sine mange koselige sittegrupper

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Hagen i vinterdrakt

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.